La investigadora Adriana Sánchez Danés és la nova ambaixadora d’Olot a Brusel·les

Olot ja té una nova ambaixadora. Es tracta d’Adriana Sánchez Danés, la investigadora olotina resident a Brusel·les que darrerament ha estat notícia per haver descobert una combinació de fàrmacs capaç d’eliminar les cèl·lules resistents al tractament d’un tipus de càncer de pell que és el més freqüent en humans.


La 22a ambaixadora d’Olot és Adriana Sánchez Danés, Doctora en Biomedicina i investigadora de la Universitat Lliure de Brusel·les. L’estudi que ha realitzat en col·laboració amb l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebrón ha permès descobrir un tractament inhibidor que podria evitar recaigudes en el tipus de càncer més comú en humans, el carcinoma basocel·lular.

L’Ajuntament d’Olot ha nomenat ambaixadora de la ciutat a Sánchez Danés amb el doble objectiu de difondre la seva tasca en el camp de la recerca biomèdica i portar el nom de la ciutat a Brusel·les.

Josep Maria Corominas – Alcalde d’Olot : “Com a ciutat és una certa autoestima i val la pena que tots ens en assabentem i també li demanem a ella que faci “olotinisme” en el seu entorn”

 Adriana Sánchez Danés, investigadora i ambaixadora d’Olot:  “Realment venir a casa és un plaer i el fet que la investigació que estem realitzant hagi arribat als mitjans de comunicació d’Olot em fa profundament feliç”

Sánchez Danés va rebre de mans de l’alcalde l’insígnia de les ales i un llibre sobre Olot i va poder signar el llibre de la ciutat.  A partir d’ara podrà aportar la seva experiència personal al Consell d’Ambaixadors, una de les eines de participació que s’impulsen des del consistori perquè persones amb una trajectòria destacada a l’estranger comparteixin la seva visió per millorar la capital garrotxina.

 

x