Martí Gironell inaugura la 4a Setmana de l’Emprenedoria posant d’exemple el protagonista de la seva novel·la ‘La força d’un destí’

Aquest dilluns es va inaugurar la 4a setmana de l’emprenedoria, que va tenir com a ponent inaugural el periodista Martí Gironell, que explicar el seu projecte emprenedor i el del protagonista de la seva última novel·la, ‘La força d’un Destí’, premi de les lletres catalanes Ramon Llull.


La setmana de l’emprenedoria va començar aquest dilluns a la tarda a Can Trincheria amb dos emprenedors de luxe: el periodista i escriptor besaluenc Martí Gironell, i el protagonista de la seva última novel·la, Jean León.

Martí Gironell, periodista i escriptor:”Em fa il·lusió estar aquí  perquè sembla que l’emprenedoria no té relació amb l’escriptura, però resulta que el personatge de la meva novel·la, ‘La Força d’un destí’, és concretament això, un emprenedor.”

El llibre explica la història de Ceferino Carrión un ciutadà espanyol que d’un dia per l’altre decideix creuar l’Atlàntic per començar una nova vida i que culmina amb la creació del seu propi Celler, el Jean León, que encara avui és present al Penedès.

Martí Gironell, periodista i escriptor:”En el meu cas hi ha un cert paral·lelisme amb el fet d’emprendre una nova vida, ja que jo vaig deixar la meva etapa a la ràdio i la televisió i el periodisme, per dedicar-me plenament a l’escriptura.” ”Estic molt content de la rebuda que ha tingut el llibre, s’ha confirmat com la novel·la més venuda de l’any.”

Un Martí Gironell que reconeix tenir ja unes quantes idees al cap de cara a treure un nou llibre.

Martí Gironell, periodista i escriptor:”Tinc dues o tres idees al cap, que es van coent, i un cop aquesta promoció vagi de baixa, alguna cosa sortirà.”

La seva història de vida i la del protagonista del seu llibre van servir per inaugurar oficialment la quarta edició de la setmana de l’emprenedoria, que estarà en marxa fins aquest divendres amb una quinzena d’activitats, organitzades des de la regidoria d’empresa i ocupació de l’ajuntament d’Olot i DinàmiG, entre les quals es destaca una activitat amb gairebé 300 joves inscrits.

Núria Zambrano, regidora d’empresa i ocupació Aj. Olot:”Una que a mi em fa molta il·lusió és l’activitat de l’escola d’art i els taller, amb gairebé 300 joves inscrits.”

L’acte va servir per posar en valor els projectes assolits pels emprenedors, personificat en la persona de Martí Gironell, això sí, deixant molt clar que cal confiar en un mateix però sempre tocar de peus a terra.