Tres professors de l’escola Malagrida impulsen la Jornada de Transformació Educativa d’Olot

Aquest gener Olot acollirà per primera vegada un conjunt de ponències sobre innovació pedagògica a càrrec d’experts de l’àmbit educatiu. Serà en el marc de la Jornada de Transformació Educativa una iniciativa de part de l’equip directiu de l’escola Malagrida, per la qual ja s’han obert inscripcions.


Tres mestres de l’Escola Malagrida d’Olot són els impulsors de la primera edició de la Jornada de Transformació Educativa, que se celebrarà a la sala El Torín de la capital garrotxina el proper 26 de gener. Han aconseguit concentrar en un sol dia les ponències d’alguns dels referents a tot l’estat en innovació educativa, amb un objectiu principal: que els professionals de la docència puguin seguir formant-se en el seu camp sense haver de desplaçar-se.

Sílvia Sala, mestra i impulsora: “Vam pensar, i per què no? Sempre estem fent les formacions fora de Girona o Madrid… i vam dir estaria súper bé que ho poguéssim fer a la nostra comarca”

Pep Berga ,Regidor Educació Olot: “Estem parlant de mestres que dedicaran fora del seu horari tot un dissabte a formar-se, a millorar, a escoltar noves propostes i maneres d’ensenyar”

Representants de les diferents tendències pedagògiques actuals estaran presents a la jornada, entre els quals destaquen Eduard Vallory, director de Escola Nova 21, Assumpció Salat, psicòloga i especialista en treball interior o el mestre César Bona, finalista dels Global Teacher Prize.

Jordi Ferrarons , Director Escola Malagrida:  César Bona va ser nomenat un dels cinquanta millors docents del món. Té diverses publicacions al mercat sobre la transformació educativa amb els alumnes, com hauria de ser la interpretació del docent perquè els nens ho visquéssin com un procés ric, ple, amb una involucració… “

Tot i que estan orientades a mestres, tothom que ho vulgui pot assistir a les ponències, però cal inscriure’s a través d’Internet abans del 9 de gener. D’acord amb la capacitat de la sala hi poden participar fins a 375 persones.

x