Els polígons de la Garrotxa inicien un projecte pilot de treball en xarxa per millorar la seva competitivitat

Una vintena d’indústries dels polígons del Pla de Politger de Sant Jaume i del Pla de Baix d’Olot han participat en una prova pilot per millorar la competitivitat de les empreses, a través de la col·laboració entre elles. Es tracta d’un projecte impulsat per DinàmiG que parteix de la feina feta pel Fòrum Bianya, i que recull accions per ser més eficients.

Tot i compartir espai en un polígon, a vegades les mateixes empreses desconeixen què fa i què necessita la seva indústria veïna, i això pot afectar a la mateixa competitivitat quan alguns objectius són comuns. A partir d’aquesta premissa, DinàmiG ha impulsat el pla pilot ‘Connectem els polígons’, que fomenta la dinamització de les zones industrials mitjançant una xarxa de col·laboració entre elles, per tal d’arribar a accions de millora que permetin augmentar la seva competitivitat. Hi han pres part una vintena d’indústries del Pla de Politger de Sant Jaume de Llierca i del Pla de Baix d’Olot, una cinquena part del total que hi treballen. Les participants han fet un recull de temàtiques per millorar, prioritzant les que voldrien dur a terme en un primer moment.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica Aj. Olot: “Dels temes tractats pels empresaris d’Olot,  s’ha considerat prioritaris la millora de la mobilitat interna del mateix polígon i la necessitat de la variant”.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Les empreses han demanat una millor senyalització dels accessos i les indústries dins del mateix polígon, a més d’una iniciativa per promoure esmorzars saludables”.

Els resultats d’aquesta experiència, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, es van explicar en la jornada de treball en grup de les empreses dels polígons dins la Setmana de l’emprenedoria d’Olot, on també es van presentar les dues agrupacions. Així mateix, hi havia representants del Fòrum Bianya, la iniciativa pionera que connecta els negocis de la Vall per pensar en solucions comunes, i que es va prendre com a exemple per desenvolupar aquest nou projecte.

Precisament, a Sant Jaume de Llierca es preveu un augment de la seva superfície industrial al Pla de Politger. En aquests moments el consistori treballa en un avantprojecte de Pla d’Ordenació Urbanística, que planteja l’increment del sòl destinat a aquesta activitat entre els 50.000 i els 80.000 metres quadrats. Ho va confirmar l’alcalde a la mateixa roda de premsa de presentació del projecte ‘Connectem els polígons’, al parlar de la falta de terreny industrial a la Garrotxa.

x