La literatura mediterrània centrarà la sisena edició del Festival MOT

La literatura mediterrània és l’eix de la 6a edició del Festival MOT d’Olot i Girona, que s’ha presentat aquest mateix matí. Enguany, el comissari serà Manuel Forcano, que vol posar a la palestra la barreja de cultures sorgides del Mediterrani, així com les tragèdies passades i actuals vinculades del mar que ens influeix com a societat.

Amb l’objectiu de fer nostre el mar mediterrani i què hi passa en el seu horitzó s’ha presentat la propera edició del Festival MOT d’Olot i Girona, que tindrà lloc del 28 de març al 6 d’abril. El certamen literari estrena comissari en la seva 6a edició: és Manuel Forcano, poeta i traductor, que vol fer-nos evident la importància de la mediterrània en la concepció de la nostra cultura.

En total, participaran al Festival MOT del 2019 autors com l’egipci Alaa Al Aswani, el sard Marcello Fois o el turc Burhan Sönmez, a més de María Belmonte, Adrià Pujol, Josep Piera, Josep Maria Fonalleras, Javier Reverte o Carme Riera. Són només la punta de llança d’una edició que comptarà amb una quarantena d’escriptors i que el consoliden com un dels millors festivals que existeixen de literatura.

Durant els diàlegs de proximitat amb el públic, una de les senyes essencials del MOT, es posarà en evidència la influència de la mediterrània en la nostra manera de ser, sense defugir dels seus problemes.