Nan Oliveras tanca la temporada amb un bon estat de forma amb la vista fixada en els Jocs Olímpics

Nan Oliveras va guanyar diumenge el Cros de Girona: l’olotí està acabant la temporada en bon estat de forma, després d’imposar-se a la Mitja Marató de Ripoll la setmana passada. Aquest pic de rendiment compleix el pla marcat per Oliveras, que vol agafar punts de triatló el més aviat possible l’any vinent per a intentar participar als Jocs Olímpics de Tokio el 2020.

S’acaba la temporada d’atletisme en circuit obert, i Nan Oliveras arriba a aquest tram final en un estat de forma fantàstic: el corredor olotí es va imposar el passat 18 de novembre a la Mitja Marató de Ripoll, proclamant-se campió de Catalunya de la distància; i aquest diumenge va vèncer al cros de Girona, traient mig minut al segon classificat, el sub23 Boubacar Sabaly. Oliveras considera que està recuperant el seu millor moment de forma.

Nan Oliveras, atleta: “Competint cada cap de setmana he agafat un nivell molt bo, i estic gairebé al nivell que tenia abans de la lesió. Diumenge a Figueres voldria baixar la marca d’una hora i sis minuts que vaig fer a la Mitja Marató de Ripoll”.

El seu objectiu, però, és més llunyà: Nan Oliveras s’entrena ara amb Jan Frodeno, guanyador de l’or olímpic als Jocs de Pequín l’any 2008, i guanyador de dos mundials Ironman el 2015 i aquest 2018. La intenció de l’olotí és tornar a intentar ser entre els escollits pels Jocs Olímpics de Tokio 2020.

Nan Oliveras, atleta: “Jan Frodeno em pot aportar una millora de la natació. Llavors, a principi d’any vull participar a les duatlons catalanes per anar després a les copes del món bé de forma i poder agafar punts de cara als Jocs Olímpics”.

De moment, Oliveras vol anar pas a pas. Primer vol superar-se a sí mateix a la Mitja Marató de Figueres el proper diumenge.

x