Olot organitzarà la tercera jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores el 2019

Olot va participar ahir a la trobada de Ciutats Educadores de Girona a Ripoll. Va ser una sessió de treball que va reunir representants d’una dotzena de ciutats que s’han unit en el compromís de transmetre valors educatius als més joves. La propera edició d’aquesta jornada tindrà lloc a Olot el 2019.


Coincidint amb el dia del Mestre ahir es va celebrar la trobada anual de Ciutats Educadores de Girona al Ripollès. Hi van participar representants de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, que és precisament la ciutat que agafarà el relleu de Ripoll en l’organització d’aquesta jornada, l’any vinent.

Xarli Reixach, Director Institut Municipal Educació: “És una responsabilitat perquè les dues ciutats que ho han fet fins ara ho han fet molt bé però és una il·lusió perquè ens sembla que treballar en xarxa és la manera de fer taca d’oli i d’escampar aquestes idees que busquen que la gent sigui més feliç a les ciutats i que siguin més acollidores, més educadores”

La missió de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, vinculada també a una associació Internacional, és la de compartir projectes pensats per transmetre valors educadors als més petits, que van més enllà de l’àmbit escolar. Ahir es van posar en comú amb diferents xerrades i taules de treball.

Xarli Reixach, Director Institut Municipal d’Educació: “Com a membre de la xarxa el que fem és coordinar, per tant cada projecte surt de tots. El que sí assumirem és l’organització de la tercera jornada”

Ja són una dotzena les ciutats gironines que formen part d’aquesta xarxa, entre les quals hi ha Olot i des de fa poc també La Vall d’en Bas.

 

 

x