Turisme Garrotxa reconeix RCR Arquitectes en la segona edició del premi creat per l’entitat

Ahir al vespre Turisme Garrotxa va reconèixer RCR Arquitectes en la segona edició del premi que atorga l’entitat, per la seva contribució a la internacionalització de la Garrotxa a través de la seva obra.


El Mas Les Comelles va ser l’espai acollit per atorgar el Segon Premi Turisme Garrotxa, aquest any concedit a RCR Arquitectes, per una arquitectura sostenible amb l’entorn que porta la Garrotxa al món.

Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa: “Perquè en definitiva, amb la seva arquitectura molt singular però que a la vegada té alguns elements que són molt de la terra, el ferro, la terra… aquests elements que són tan identificatius també de la Garrotxa, han estat capaços d’exportar petits troços de Garrotxa a tot el món”.

Rafael Aranda va recollir el premi i fer el parlament en nom del despatx garrotxí. Durant el seu discurs, va agrair la confiança dipositada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa durant els prop de 30 anys de trajectòria, i va exposar la importància d’entendre l’entorn i captar la seva ànima a l’hora de crear qualsevol disseny arquitectònic.

Rafael Aranda, RCR Arquitectes: “Nosaltres, gràcies a haver estat aquí i haver entès com es configurava tot aquest entorn que ens envolta, ens ha permès llegir després, quan hem sortit i hem estat en altres entorns, tenir la capacitat d’aprofondir en la lectura i entendre els paràmetres que configuren un determinat entorn”.

Enguany, la ponència del II Premi Turisme Garrotxa va anar a càrrec del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Josep Serra, qui va explicar que a través del turisme el món de les arts té l’oportunitat de contribuir a canviar la societat.

Josep Serra, director del MNAC: “Ells fa una cosa que és el que hauríem de fer els museus, que és parlar del lloc on ets però, des d’aquest lloc, donar una visió del món, universal. Aquest estudi és l’exemple perfecte, un estudi molt arrelat en el territori, inclús físicament des del punt de vista dels materials, de la manera com parla, i en canvi que té la dimensió del Pritzker”.

El premi Turisme Garrotxa es va crear fa dos anys, coincidint amb el seu 20è aniversari, per posar en valor la tasca de les persones o entitats que contribueixen al desenvolupament del turisme a la comarca, tot apostant pels valors de l’associació: la sostenibilitat, la singularitat, la proximitat, la cooperació, el coneixement, el compromís i la responsabilitat.