Càritas demana més voluntaris als establiments d’Olot per al Gran Recapte d’Aliments

Olot es prepara per acollir la jornada central del novè Gran Recapte d’Aliments el proper dissabte 1 de desembre. Tot i que la recollida de productes ja ha començat en diversos municipis de la comarca a l’entorn d’aquesta data, des de Càritas es fa una crida perquè més persones facin els seus donatius per les diferents vies o bé hi participin com a voluntaris a les superfícies comercials.


Aquest dissabte 1 de desembre és un dels dies de l’any en què aflora la solidaritat de tots els ciutadans. Es viurà la jornada central del Gran Recapte d’Aliments, coordinada des de la Fundació Banc dels Aliments i que a la comarca compta amb la participació del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Creu Roja i Càritas.

A Olot on tothom que ho vulgui podrà fer donatius en fins a una vintena de botigues i supermercats de la ciutat. Des de Càritas insisteixen en la importància d’ajustar-se als productes que el Banc dels Aliments ha marcat com a prioritaris, com ara bolquers, productes d’higiene femenina, detergents i gel de dutxa, llet, oli, farina, cafè, lleixiu o aliments sense gluten.

Carles Ollé, President Càritas Garrotxa: Si la ciutadania s’ajusta als productes que demanem ens facilita la gestió perquè no tenim productes a punt de caducar ni productes que no són de la cistella bàsica que mirem de recaptar.

La principal novetat de la novena edició del Gran Recapte és que s’ha habilitat un número de compte on es pot fer una aportació econòmica per a la futura adquisició de d’aliments i articles, fent un ingrés abans del 21 de desembre. (ES51 2100 8102 32239 00079620)

Carles Ollé, President Càritas Garrotxa: “Els diners es faran servir per comprar el producte necessari i en el moment de l’any que sigui necessari. Hem facilitat un número de compte i l’única cosa que es demana és que l’ingrés inclogui el concepte Gran Recapte”

A hores d’ara Càritas Garrotxa ja ha cobert el nombre de voluntaris necessari per a la organització i tria de donacions al Centre de Distribució d’Aliments d’Olot, però fa una crida perquè més persones s’apuntin com a voluntaris a les botigues participants. El 2017 es van recollir un total de 40.000 unitats de productes de primera necessitat, una xifra que gairebé es duplica en les setmanes posteriors gràcies a les iniciatives que organitzen diferents entitats durant les festes. Enguany s’han habilitat fins a 60 punts de recollida entre tots els pobles de la Garrotxa i els organitzadors esperen que la solidaritat dels olotins i garrotxins permeti mantenir-se en nombres similars o superar-los.

Deixa un comentari