200 estudiants garrotxins participen a un taller d’innovació disruptiva per aprendre a ser emprenedors

La Setmana de l’Emprenedoria d’Olot ha viscut aquest matí una de les seves activitats més multitudinàries: el taller d’innovació disruptiva amb més de 200 joves de 5 centres d’educació postobligatòria de la Garrotxa. La voluntat és que els participants integrin una actitud creativa amb iniciativa.


La Sala el Torín ha viscut aquest matí una competició diferent a les que acostumen a haver-hi: es tracta d’un combat d’idees, dut a terme en el marc de la Setmana de l’Emprenedoria d’Olot. És el taller d’innovació disruptiva que imparteix Imagine, un centre del Silicon Valley que impulsa l’actitud emprenedora dels joves.

Xavier Verdaguer, fundador Imagine Silicon Valley: “El que farem és donar quatre reptes als joves, que son més de dos-cents, perquè siguin capaços de trobar resolucions a aquests reptes de ciutat que els plantejarem”.

Els reptes giren sempre sobre temes participatius. Els assistents han hagut de debatre sobre com fer que la ciutadania d’Olot s’associï més, i generin més iniciatives, com millorar l’educació mitjançant les aportacions dels mateixos joves, com aconseguir que els garrotxins no marxin de la comarca i visquin en plenitud a la zona i com evitar la saturació d’informació que ens aporten les xarxes socials. La voluntat és que els mateixos joves comencin a dissenyar com volen viure.

Xavier Verdaguer, fundador Imagine Silicon Valley: “Creiem que quan es tracta de generar idees de futur, qui el viuran seran els joves. Ells són nadius digitals, tenen més energia, i aquesta frescor fa que si els donem oportunitats es plantegin solucions de futur per a tothom”.

La Sala el Torín s’ha omplert amb més de dos-cents estudiants de l’Escola Pia, l’Escola d’Art i els Instituts Bosc de la Coma, Garrotxa i Montsacopa, per a participar en el taller d’innovació disruptiva. Els guanyadors prendran part a la final Dream Big que farà el mateix centre al Palau Sant Jordi: l’any passat va guanyar el projecte ‘Chupa Chip’, on quatre joves detectaven la diabetis mitjançant un caramel amb pal. Actualment, aquest equip ja ha fundat una companyia perquè la seva idea acabi esdevenint una realitat.