La Fageda posa en marxa un nou projecte d’horticultura dirigit a les persones amb més necessitat de suport

El president i fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, va rebre dimarts el premi a la trajectòria personal dels Respon.cat 2018. Aquest guardó es va entregar en reconeixement al seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya per la seva tasca en la transformació dels centres especials de treball i pel model empresarial des de la no lucrativitat per a les persones amb capacitats diferents. Aquest reconeixement coincideix amb la posada en marxa a la Fageda d’un projecte d’horticultura, ‘El Rebost de La Fageda’, dirigit a les persones amb més necessitat de suport.


A l’interior d’aquest hivernacle hi ha ‘El Rebost de la Fageda’. Aquest és el nou projecte d’horticultura que ha posat en marxa la cooperativa garrotxina i que està especialment dirigit a les persones amb més necessitat de suport.

Anna Monells, gerent àrea social La Fageda: ”Persones que tenen un percentatge de discapacitat elevat i que els és difícil participar d’altres activitats empresarials com la fàbrica de làctics, jardineria o melmelades”

El Rebost de la Fageda és l’espai on els mateixos treballadors conrearan vegetals ecològics per posar-los a la venda. Ells mateixos desenvoluparan tot el projecte, des de la plantació de la llavor, fins a la recollida i el cobrament del producte.

Antonio López, responsable de El Rebost de la Fageda: “Hem fet una rèplica del que seria una horta tradicional amb les rotacions de cultius. Fem el procés des del principi, intentem fer els semillers i després plantar-los a les jerdineres. Serà per veure la patxoca de tallar l’enciam per a tal persona, cobrar la qualitat adquada i fer calaix”

Els vegetals conreats a El Rebost de la Fageda es vendran inicialment al personal intern. En segon lloc,quan hi hagin excedents, es vendrà al servei de cuina intern de la cooperativa. De moment, tot i que no es descarta en un futur, no es planteja una tercera fase amb venda externa.

x