La vaga de l’ensenyament públic es desenvolupa amb poc seguiment a la Garrotxa

Poc seguiment a la Garrotxa de la vaga de l’ensenyament públic convocada per a avui. En la majoria de centres, han fet vaga un, dos mestres i professors, o cap. A les comarques de Girona, el seguiment ha estat, de mitjana, d’un 10%.


A la demarcació de Girona, el seguiment de la vaga de l’ensenyament públic convocada per a avui ha estat baix. Així ho consideren els sindicats convocants. A secundària, el seguiment ha estat d’un 13% i a primària, d’un 6%. A la Garrotxa, alguns grups d’alumnes han fet vaga. Pel que fa als mestres, la majoria dels centres educatius han començat la jornada amb cap, un o com a molt dos professors que han exercit el seu dret a vaga.

Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida d’Olot: “En el nostre centre hi ha hagut una participació molt baixa, només hi ha hagut una mestra que ha acabat secundant aquesta convocatòria de vaga per part dels sindicats”.

La vaga s’ha convocat avui per reclamar el restabliment de l’horari lectiu d’abans de les retallades per a tot el personal, i retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció dels majors de 55 anys; també la reducció de les ràtios, l’increment del personal de suport a la docència, la recuperació del poder adquisitiu o la consolidació del lloc de treball del personal interí.

Jordi Ferrarons, director de l’Escola Malagrida d’Olot: “Pot acabar sent una situació un xic peculiar que tots acabem reclamant tantes millores però que per contrapartida no acabem sortint a manifestant-nos, a reclamar els nostres drets. De vegades estem entrasnt en un cercle viciós i es fa un xic difícil d’acabar tallant, però crec que hauríem de fer un plantejament prou ferm per acabar pensant què ens pot acabar comportant tota aquesta situació”.

Després de les dades de seguiment, toca fer anàlisi. Segons el sindicat USTEC-STEs, l’explicació pot trobar-se en què el personal docent feia molt que no es manifestava; la convocatòria de vaga de tot el sector públic convocada per Comissions Obreres i la UGT pot haver fet mal, o, simplement, no hi ha hagut prou poder de convocatòria per part dels organitzadors.

x