Aquest cap de setmana es celebra la Fira de la Ratafia de Besalú

Aquest cap de setmana  a Besalú s’hi celebra la 26ena edició de la Fira de la Ratafia de Besalú. Enguany es presentarà un llibret sobre els 25 anys de la Fira i com ja és tradició s’obrirà la ratafia guanyadora del concurs de l’any passat. Tot l’esdeveniment es podrà seguir en directe diumenge al  migdia.


La ratafia prendrà el protagonisme un any més en la fira dedicada a aquest producte en la vila comtal garrotxina aquest cap de setmana. El dia central de l’esdeveniment serà diumenge, quan es farà el tradicional concurs de ratafies casolanes de Besalú on només hi poden participar veïns del municipi. Al migdia, com és habitual es donarà a conèixer el guanyador i s’obrirà la ratafia de l’any anterior. A banda d’aquest esdeveniment central, durant tot el dia hi haurà mercat, centrat especialment ratafies i productes elaborats amb aquest licor.

Lourdes Sibecas, oficina de turisme de Besalú: És important la col·laboració de tots els licoristes d’arreu de Catalunya que ens acompanyen cada any. A l’entorn de la plaça de la Llibertat hi ha entre 15 i 16 elaboradors de ratafia i experts que també deixen degustar la ratafia de diferents punts de Catalunya”

Enguany es celebra la 26à edició de la fira i es s’obrirà la 25ena ratafia casolana embotellada. Coincidint amb el tancament del cicle de celebració del 25è aniversari de la Fira de la Ratafia, dissabte es presentarà un llibret on es parlarà de totes les ratafies guanyadores.

Xavier Codina, Ratafia Russet: És un recull de les 25 ratafies que han estat embassades després de guanyar el concurs de cada any de la ratafia i cada elaborador explica una mica la seva manera de fer ratafia”

En total al llarg de tot el cap de setmana s’han programat una desena d’activitats. La Fira de la Ratafia de Besalú es podrà seguir en directe per Olot Televisió en el seu moment central, el diumenge al migdia a partir de la una menys cinc minuts del migdia.