La Garrotxa acull tallers de reparació de bicicletes per sensibiltzar sobre la prevenció de residus

Del 17 al 25 de novembre es va celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa que promou accions de sensibilització sobre aquest tema. Una d’elles és el taller de reparació de bicicletes que va fer-se en diversos centres educatius de la Garrotxa.


Reduir, reutilitzar i reciclar són les tres R que s’han de tenir en compte a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus. Amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància d’aquests conceptes el Consell Comarcal de la Garrotxa va organitzar diverses activitats coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Una d’elles es va centrar en ensenyar a reparar bicicletes als alumnes de les escoles verdes de la comarca, a partir de conceptes bàsics de mecànica. Els encarregats d’impartir-los van ser els alumnes i professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de “Conducció d’activitats físicoesportives en el medi natural” de l’Escola Pia d’Olot.

David Llongarriu, Tècnic Medi Ambient: “El que intentem fer amb aquests tallers és que la mainada siguin conscients d’una millor gestió de residus, que vegin que amb un petit ‘parxe’ es pot donar continuïtat a la bicicleta”.

D’altra banda, l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa va ser l’encarregada de realitzar les activitats d’educació ambiental associades.

Aquest taller ha estat un exemple de les accions pedagògiques que des del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa s’impulsen per fomentar en la ciutadania la reparació i reutilització de productes, amb un missatge clar: Allargar la vida últil de tot allò que utilitzem ajuda a protegir el medi ambient i a preservar els recursos naturals.

 

Deixa un comentari