Metges de Catalunya desconvoca la vaga de l’atenció primària de l’ICS després d’arribar a un acord amb el Govern

El Govern i Metges de Catalunya van arribar ahir finalment a un acord i el sindicat ha desconvocat la vaga de l’atenció primària dependent de l’Institut català de la Salut que estava prevista per avui, el que havia de ser el cinquè dia de la protesta.


L’Institut Català de la Salut es compromet a garantir un mínim de 12 minuts d’atenció per pacient a través de la contractació de nous metges d’atenció primària. Aquesta i altres mesures es duran a terme gràcies a una inversió de 100 milions d’euros anunciada pel Departament de Salut. També es crearà una comissió de seguiment perquè les mesures s’adoptin en un termini limitat. Avui s’ha restablert la totalitat del servei als centres d’atenció primària d’Olot i Besalú i els seus centres dependents de menys horaris d’obertura, a les Preses, Maià de Montcal, Santa Pau i la Vall del Llierca. La vaga continua, però, als centres dependents del conveni SISCAT, l’Hospital d’Olot, d’on depèn el servei de pediatria, als CAP de Sant Joan les Fonts, la Vall de Bianya, la Vall d’en Bas i la Vall d’Hostoles. El seguiment en aquests casos, però, no ha arribat al 30% i ha anat baixant fins avui. A l’hospital, el seguiment de la vaga ha anat del 29% del primer al 15% d’ahir i el 7% d’aquest matí. Als Centres d’Atenció Primària del conveni SISCAT, ha fluctuat des d’un 20% el primer dia, un repunt fins al 27% el segon, un 20 dimecres, un 11,2 ahir i, aquest matí, un 16,7%.

Deixa un comentari