Neix Nibiru, la Mostra d’Arts Avançades d’Olot, que es celebrarà aquest dissabte

Aquest dissabte es celebrarà la primera edició del Nibiru, la Mostra d’Art Avançada d’Olot. Aquest festival neix omplint un buit per unit la innovació musical i la música electrònica, amb la creativitat visual i les performances.


Nibiru és la nova mostra d’art avançada que es celebrarà per primera vegada a Olot aquest dissabte 1 de desembre. Tindrà una durada de 15 hores, des del migdia fins a la matinada i combinarà música electrònica amb suports performàtics i audiovisuals. La mostra neix de la inquietud d’un col·lectiu de persones de la ciutat que han volgut omplir el buit que hi havia a la capital garrotxina pel que fa a aquest tipus d’art.

INSERT Lili Guerrero, Organització Nibiru: “El que volem transmetre no és la música comercial, ni dance, que ja es pot trobar en altres llocs. Sinó aquesta cultura que hi ha a les grans ciutats de la música experimental fent servir les noves tecnologies i a part sempre amb un suport audiovisual potent”

El festival començarà a les 12 del migdia amb un Vermut Electrònic, a partir de les cinc es farà la tarda performàtica amb instal·lacions i projeccions de videomapping i acabarà amb la Nit avançada amb l’actuació de diversos DJ. En total són 10 actuacions i 12 artistes el que es podrà veure.

INSERT Albert Tresserras, organització Nibiru: “Vam intentar que la programació fos meitat gent d’Olot que tinguin coses a mostrar que fins ara no tenia un espai i meitat gent de fora de col·lectius amb els que tenim bona relació”

Aquestes actuacions es concentraran al Puig del Roser a l’entorn de la Sala El Torín. A banda, a l’espai Barberí es mostraran les obres finalistes del Concurs Internacional de Mapping.