Integra celebra un acte per a commemorar el 50è aniversari de l’entitat

L’associació per a persones amb altres capacitats, Integra, va celebrar aquest dissabte un acte de commemoració dels 50 anys de l’entitat al Teatre Principal d’Olot. L’esdeveniment va comptar amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el president del Consell Comarcal, Joan Espona, tampoc es van voler perdre l’aniversari.


L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo que mostrava l’evolució d’Integra i un recull d’imatges des de la creació de l’entitat. La tarda va prosseguir amb els respectius parlaments de les autoritats convidades. La celebració també va oferir un reconeixement per part de les autoritats a les persones que han col·laborat amb Integra durant aquests 50 anys.

Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya: “Serem un esperit més just, com Olot és una ciutat més justa, com la Garrotxa és una comarca més justa, si l’esperit d’Integra el fem nacional. Si fem que arreu del país tinguem aquesta voluntat de solidaritat, de fraternitat, d’acollida i, sobretot, d’integració”.

La història d’Integra va començar el 1967, quan el Sr. Isidre Nogué Solé fa una crida a les famílies de la comarca amb persones discapacitades. L’entitat sense ànim de lucre va néixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.

Núria Fité, gerent d’Integra: “Una trajectòria molt llarga d’un projecte que va començar amb molta il·lusió. Aquests 50 anys han demostrat que era un projecte necessari”.

La commemoració va finalitzar amb una foto de família dalt l’escenari del Teatre Principal. Un escenari que es va vestir de gala per lluir els cinquanta anys de vida d’Integra que han deixat una enorme empremta a la Garrotxa.