La Marxa Solidària Garrotxa 2018 aplega a 1.200 participants i uns 8.000 euors per a la Marató en la lluita contra el càncer

Aquest diumenge s’ha celebrat, a Olot, la Marxa Solidària de la Garrotxa. Una iniciativa de dues joves de la comarca que han aconseguit aplegar a 1.200 participants i 8.000 euros en benefici a la lluita contra el càncer per la Marató de TV3 d’aquest any.


Es diuen Judit López i Cristina Costa, i durant tot el matí d’aquest diumenge no han parat de rebre abraçades i felicitacions per part de les 1.200 persones que han participat a la primera edició de la Marxa Solidària de la Garrotxa, els beneficis de la qual seran per entregar a la ‘Marató de TV3’ d’aquest any dedicada a la lluita contra el càncer, en total es calcula que uns 8.000 euros.

Una marxa, no una cursa ja que no és competitiva, que va néixer del no res, d’una idea que van tenir aquestes dues joves de la comarca i que ha acabat amb una demostració que, tot allò que es fa amb amor i ganes pot arribar a tirar endavant, ja que la solidaritat, ja li posa la gent sense ni tant sols demanar que ho facin. El mateix passa amb els voluntaris, en total una cinquantena. Unes xifres que posen la pell de gallina a les organitzadores.

Judit López, organitzadora de la Marxa Solidària Garrotxa 2018:”Nosaltres quan ens vam adonar que la Marató de TV3 d¡’aquest any anava sobre el càncer, com que totes dues hem tingut familiars que han patir aquesta malaltia vam veure que havíem de fer alguna cosa, i aprofitant el gran paisatge que tenim vam pensar de fer una marxa. No ens ho esperàvem per res del món. Vam dir: “ a veure si arribem a 500 persones”, però al final hem arribar a 1.200. Haver arribat fins a quí per a nosaltres ja és un èxit., perquè no ens ho pensàvem pas. Gràcies a tothom que ho ha fet possible.”

Des de primera hora del matí els vorals del Vial Sant Jordi d’Olot, al seu pas pel gran marc de fotos, s’han omplert de gom a gom, per presenciar una cursa que començava i acabava als peus del Triai.

Cristina Costa, organitzadora de la Marxa Solidària Garrotxa 2018:”Comença i acaba aquí al marc de fotos, després pugem a Bonavista, anem fins a Sant Miquel del Corb i l’Ermita de Sant Martí, i passem per La Fageda per tornar fins aquí un altre cop.”

Gent de totes les edats: participants, gent que s’ho mirava des de darrera la barrera, i d’altres que aprofitaven per immortalitzar tots i cada un dels moments d’un dia solidari per recordar de cap a peus.

Deixa un comentari