Carme Gelis guanya el 26è concurs de la Fira de la Ratafia de Besalú

Besalú ha celebrat aquest cap de setmana la 26a Fira de la Ratafia. La guanyadora del concurs d’elaboradors ha estat Carme Gelis. Coincidint amb l’esdeveniment s’ha pogut tastar la ratafia guanyadora del 2017, la dels 25 anys. Amb motiu del quart de segle s’ha editat un llibret que recull la història del concurs i un got commemoratiu.


Aquest diumenge al migdia es va viure el moment més esperat de la Fira de la Ratafia de Besalú, l’anunci del guanyador del concurs d’elaboradors de ratafia artesana que té com a requisit indispensable que tots els participants siguin veïns de la vila comptal. Entre els vint candidats d’aquest any la guanyadora va ser Carme Gelis, que dissabte també va recollir el premi al millor dolç casolà fet amb aquest licor.

Una quinzena de licoraires vinguts de diferents punts de Catalunya es van reunir durant tot el dia a la Plaça Llibertat en aquest esdeveniment, que ha consolidat Besalú com un dels referents del sector ratafiaire català.

La Consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón va assistir a l’acte com a representant del govern de la Generalitat de Catalunya. Als parlaments va tenir un record per als polítics empresonats i a l’estranger.

Com és tradició ahir es va posar a la venda la ratafia guanyadora de l’edició anterior, elaborada per Francisco Márquez. També es van poder trobar el got i el llibret que l’ajuntament ha editat per commemorar el primer quart de segle de ratafia a Besalú.