La jornada central del Gran Recapte d’Aliments a Olot conclou amb 13.200 unitats recollides, 15.700 menys que l’any passat

La jornada central del Gran Recapte a Olot ha recollit 13.237 unitats d’aliments i productes bàsics. Són 15.700 unitats menys que l’any passat. El número de compte i el recapte a d’altres municipis continuarà obert, iniciatives amb què l’organització espera arribar a les 40.000 unitats recollides a tota la Garrotxa l’any passat. El més ben valorat de la jornada de dissabte va ser la col·laboració dels voluntaris i els donants participants, cada cop més coneixedors dels productes prioritaris.


300 voluntaris i voluntàries han participat enguany a la jornada central del Gran Recapte d’Aliments d’Olot. La seva feina ha estat exhaustiva pel que fa a informar de la necessitat de col·laborar per aportar productes al Centre de Distribució d’Aliments. Dels donants n’han valorat la conscienciació i informació que tenien sobre els productes recomanats. En un dels establiment col·laboradors, la gran capsa destinada al Gran Recapte ja era plena al voltant de les 11 del matí, moment el que es demanava una nova capsa. La cadena també ha col·laborat amb el Gran Recapte, més enllà de la cessió d’espais.

La recaptació a Olot d’enguany, però, ha quedat lluny de les 29.000 unitats recollides l’any passat, i s’ha tancat amb 13.237. El número de compte habilitat enguany continuarà obert fins al 21 de desembre, amb què s’esperarà arribar a les dades del 2017. D’altra banda, la campanya de recollida d’aliments i productes no finalitza a la Garrotxa. En total s’han habilitat 66 punts de recollida als diferents municipis. Es poden consultar a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, www.casg.cat. Petits comerços, escoles, llibreries o entitats culturals també s’han sumat a la campanya per recollir productes, alguns fins al proper 17 de desembre.