El conseller Calvet es compromet a visitar Olot al gener i concretar sobre la variant com a representant de “l’administració actuant”

l’alcalde d’Olot s’ha reunit els darrers dies amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per traslladar-li l’acord arribat amb el govern de l’Estat sobre el tram nord de la variant, segons el qual, Madrid se seguirà ocupant del finançament però la Generalitat en serà l’administració actuant. L’alcalde creu que, més enllà dels passos que es facin amb l’Estat, la Generalitat té marge per concretar el projecte i seguir avançant.


La Generalitat està d’acord a ser l’administració actuant per a tot el projecte de la variant d’Olot. No veu tan fàcil, en canvi, que se li pugui donar una sortida en breu al finançament del tram nord de la infraestructura a través de la comissió bilateral, tal i com ha plantejat el Govern espanyol. La partida que l’Estat deu a Catalunya no està clara, ni tampoc la fórmula per retornar-la a l’administració del Principat. La situació política tampoc és propícia per a una nova reunió de la comissió.

L’equip de govern d’Olot no es rendeix, no obstant, i ha aconseguit de la Generalitat el compromís del conseller Calvet de concretar el projecte i explicar-lo a la ciutadania en una propera visita que es produirà al voltant del 15 de gener. Amb el projecte constructiu de bona part de la variant d’Olot sobre la taula, l’alcalde no renuncia a veure màquines el 2019, com en els seu moment va anunciar el conseller Josep Rull.

En la reunió que ha mantingut amb el conseller l’alcalde ha traslladat el caràcter d’urgència que la infraestructura està tenint per a cada vegada més veïns, segons ha assegurat.

x