L’associació Nibiru retorna a la comarca l’esperit de la música electrònica i les arts avançades

Aquest cap de setmana es va a dur a terme, a Olot, un nou festival de música, el ‘Nibiru mostra d’art avançada’: quinze hores de gaudi màxim pels amants de la música electrònica, una idea sorgida de quatre amics de tota la vida que pretenen retornar a la comarca la cultura electrònica.


A l’espai ‘Amb identitat’ d’aquesta setmana us presentem un grup d’amics que han convertit la seva passió amb un nou festival de música Olot: el ‘Nibiru, mostra d’art avançada’, que es va poder veure aquest passat cap de setmana.

Aleix Cortés, Nibiru:”Nibiru està format per la Lili, l’Albert, la mar i jo, l’Aleix, un grup d’amics amants de la música electrònica des de sempre, amics de tota la vida. I la idea de muntar un festival de música electrònica i arts visuals sorgeix de les ganes de portar aquesta cultura a la comarca.”

Una passió que va començar amb un programa de ràdio i que ha desembocat amb un seguit d’activitats, per anar reintroduint, poc a poc, una cultura que s’havia perdut a la comarca.

Lili Guerrero, NIbiru:” Abans de fer el festival, hem fet monogràfics relacionats amb aquesta cultura, al març i al juliol, una amb en Carles Saura, que ens va els seus propis sintetitzadors modulars.”

I aquest cap de setmana, es va fer efectiu la gran aposta duta a terme, fins ara, d’aquesta associació: quinze hores de música electrònica en forma de festival, i que es poder viure a la zona del Puig de Roser, a la sala El Torín d’Olot i al Líquid; primer amb un vermut electrònic, al migdia, seguit de la tarda performàtica. i la nit avançada, amb més d’una desena de propostes, com Dj Piok, Persus Nine i Vicky Groove,entre d’altres, que van tenir una bona rebuda segons la organització.

Lili Guerrero, Nibiru:”La idea és, cada tres mesos, fer alguna activitat relacionada amb això i anar fent petits incisos d’aquesta cultura aquí a la Garrotxa.

Bones notícies, doncs, pels amants d’aquesta música, amb tanta història al darrere, però a la vegada tant i tant contemporània.

x