L’Espai Cràter inicia el seu procés participatiu amb el compromís de la Diputació d’aportar-hi més de 900.000 euros

La Diputació de Girona es compromet a aportar 920.000 euros al finançament de l’Espai Cràter d’Olot, el 25% del cost del projecte sense l’aplicació de l’IVA. L’anunci coincideix amb l’inici del procés participatiu, per al qual es convida a tothom que hi tingui interès, amb la voluntat d’avançar en la definició d’un espai que l’equip de govern projecta com un referent nacional.


Al 50% dels aproximadament 4 milions d’euros en què està pressupostat l’Espai Cràter d’Olot, que procediran dels fons europeus FEDER, se suma ara un 25% més que s’ha compromès a aportar la Diputació de Girona. L’administració provincial coincideix amb la visió que sobre el nou espai té l’actual equip de govern municipal, per a qui ha de ser un centre del vulcanisme i un recurs pedagògic de referència tant a Catalunya com a tota la Península Ibèrica.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona: “Jo crec que és un projecte que traspua més enllà de la pròpia ciutat d’Olot, de la pròpia comarca, inclús de la pròpia demarcació de Girona. És un projecte que jo definiria com un epicentre vulcanològic de primer ordre per aquí però també per al país. A més, és un projecte museogràfic d’última generació”.

L’anunci de la Diputació coincideix amb l’inici del procés participatiu per definir l’Espai Cràter al qual s’ha convidat tothom que hi tingui interès. El procés que va començar ahir a la tarda al Saló de Sessions amb la participació de representants del món educatiu, associatiu, geològic, econòmic, arquitectònic i institucional, a qui s’ha convidat a formar part de diferents comissions de treball.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Farem un procés molt similar al del Firal”.

L’actual equip de govern vol afectar al mínim el cost i la licitació de l’obra fins a les eleccions, però vol avançar en la definició d’un espai que projecta com un recurs volcanològic i pedagògic de referència nacional que haurà d’estar avançat a finals del 2020 si vol mantenir les subvencions.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “El projecte FEDER ens exigeig que al final del 2020 estigui construït un 70%. Tenim un cronograma molt estricte que pràcticament estarà tot fet el 31 de desembre del 2020. Si algú pensa d’una altra manera, com ha estat el cas, no hi haurà cap mena de problema. El nostre compromís és que la despesa serà mínima fins després de passar les eleccions. Una de les coses que teníem era fins i tot licitar la construcció. Doncs no, esperarem”.

L’equip de govern municipal projecta l’Espai Cràcter com un espai informatiu i pedagògic d’última tecnologia, un ambiciós punt de partida per visitar la comarca.