Aquest dijous el Mallol celebra la Fira de Sant Nicolau

Un any més El Mallol celebrarà la Fira de Sant Nicolau, l’acte que porta més gent a la vall amb un dia de tot l’any. En total s’ha programat la mostra d’oficis artesans i bestiar, les parades dels firaires i tot d’activitats culturals i educatives. Segons el consistori la fira està plenament consolidada.


Entrats al mes de desembre, arriba a la Vall d’en Bas, un dels esdeveniments per excel·lència de la vall, en motiu de la celebració de la Fira de Sant Nicolau que, any rere any, acull la vila d’El Mallol. Una fira d’un dia a ritme trepidant considerat l’acte que més gent porta a la vall en un dia a l’any a la vall, l’any passat amb unes 8.000 persones.

 Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas:”Hem consolidat un sol dia de fira. Tothom n’està molt satisfet; ens dona molta força i ve molta gent.”

Una fira plenament consolidada que només fa que créixer. Tres són els eixos vertebradors de la fira: la mostra d’oficis artesans i bestià, els firaires (s’espera que aquest any en vinguin uns 45), a més de setze activitats que es faran pel Mallol, a més de la projecció del documental ‘Dones de la Vall a Can Trona i la caminada del GECA, que aquest any va endinsar-se a La Pinya.

Xevi Collell, tècnic de cultura i patrimoni AJ. Vall d’en Bas:” I el ball participatiu, que s’ha convertit en una activitat cultural participativa molt interessant, o de cares als més petits amb el concurs de dibuix, o les activitats de l’Un dia a pagès’, que es fan a la vila del Mallol.”

També hi haurà el tallers remeiers de les àvies, el mapping i punt de reciclatge per fomentar la sostenibilitat.

El pregoner de la Fira de Sant Nicolau d’enguany serà el lletissó Gaspar Hernández, periodista i escriptor. Tot a punt, doncs, pel dia 6 de desembre a la vila d’El mallol.

Deixa un comentari