El Garrotxa Rugbi Club dobla la participació al torneig interescolar amb quatre-cents alumnes garrotxins de 5è de primària

El rugbi és un esport força desconegut al nostre país, però els que el practiquen treballen per divulgar-lo. És el cas del Garrotxa Rugbi Club, que va celebrar aquest dimarts la final del torneig interescolar amb alumnes de cinquè de primària d’una desena d’escoles de tota la comarca, per afavorir a la difusió del rugbi a la Garrotxa.

Potser no ho saben, però podrien tenir tots un jugador de rugbi dins seu. És el que intenta el Garrotxa Rugbi Club, que per segon any consecutiu difon l’esport als alumnes de cinquè de primària de diverses escoles de la comarca. Enguany han doblat la participació amb gairebé 400 nens i nenes de deu centres educatius, amb la intenció que entrin en contacte amb un esport molt popular arreu del món però força desconegut al nostre país.

Ferran Ortiz, president Garrotxa Rugbi Club: “Avui ens reunim tots aquí en un torneig de rugbi perquè els alumnes s’ho passin bé jugant junts. Això sí, aprenem conceptes bàsics evitant el contacte: no hi ha placatges, i portem unes cintes a la cintura que quan s’arrenquen es considera que s’ha fet un placatge. També s’ha de buscar la millor forma de fer la passada i la plantada de pilota”.

Meritxell Llop, alumna escola Lluís Castells de Riudaura: “És divertit, però prefereixo tirar a terra la gent en comptes de fer servir les cintes de placatge. Però bé, és un esport molt divertit”.

Al final de la jornada, i com és usual al rugbi, tothom ha compartit els darrers moments amb respecte cap al rival. En aquest cas, les diferents escoles s’han fet junts una foto de família, esperant tornar a jugar ben aviat a aquest esport noble.