El ple de l’Ajuntament d’Olot dona suport a la vaga de fam dels presos i demana al TC que resolgui els recursos d’empara

Aquest dimecres a primera hora del matí, l’Ajuntament d’Olot havia convocat un ple extraordinari per presentar, entre d’altres qüestions, una moció on es mostra explícitament el suport del consistori a la decisió de quatre dels polítics empresonats de fer vaga de fam i instar al Tribunal Constitucional a resoldre els reiterats recursos d’empara. La moció ha estat aprovada per majoria de vots favorables.


Bon dia. L’Ajuntament d’Olot ha aprovat en ple extraordinari el suport a la decisió dels polítics empresonats d’iniciar una vaga de fam en denúncia al bloqueig que pateixen per part del Tribunal Constitucional. La moció demana a l’alt tribunal que resolgui els recursos d’empara dels presos per permetre que les seves peticions arribin als Tribunals Europeus i Internacionals. Ha estat aprovada amb els vots favorables de la majoria de grups i l’abstenció del PSC.

La moció aprovada al ple de l’Ajuntament d’Olot serà notificada, entre d’altres òrgans, al Parlament Europeu, a Amnistia Internacional i a l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans.