El Bisbat protegirà la façana de Sant Esteve d’Olot amb la previsió de restaurar-la durant el primer semestre del 2019

En les properes setmanes la façana de l’Església de sant Esteve lluirà una gran malla de seguretat. El motiu és l’estat de degradació de les cornises i l’erosió de les pedres que formen l’edifici. Aquest dimarts una arquitecte va supervisar l’església i des del Bisbat ja estan redactant el projecte i buscant el finançament, pressuposat en 300.000 euros.


L’Església de Sant Esteve d’Olot necessita sotmetre’s a unes obres de millora de la façana. El principal problema és l’estat de les cornises i l’erosió de la pedra que forma l’edifici.

Aquest dimarts, una arquitecte va supervisar l’església per determinar cap a quina direcció han d’anar les accions de millora i quins són els passos que s’hauran de seguir juntament amb l’equip de restauradors de ‘4 restaura’.

Neus Roca, arquitecte LAND urbanisme i projectes arquitectes:”La façana té una problemàtica de desgast de la pedra que provoca que sigui molt sensible als canvis climàtics, sobretot a la humitat i l’aigua.”

Segons el Bisbat de Girona, propietari de l’edifici, la primera mesura que es durà a terme serà la col·locació d’ancoratges a l’edifici i en les properes setmanes s’hi instal·larà una malla de seguretat a la façana .

 Neus Roca, arquitecte LAND urbanisme i projectes arquitectes:”I per tant la col·locacióp d’una malla de seguretat és necessari fer-ho en un termini de temps relativament curt.”

En aquests moments el Bisbat està en procés de demanar llicència d’obres i permisos, a més de buscar el finançament necessari, pressupostat en 300.000 euros, diners que pensen ajuntar a través del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, de l’Ajuntament d’Olot i amb fons propis. Les obres de restauració podrien començar pel maig o juny.

Malgrat l’estat de degradació segueix el seu curs normal i aquest és un problema comú en moltes esglésies.

 Neus Roca, arquitecte LAND urbanisme i projectes arquitectes:”És un problema que no és gens estrany amb esglésies d’aquest tipus.”

Des del Bisbat assegurem que aquestes accions de millora no perjudicaran el funcionament normal de l’església. L’última gran restauració a Sant Esteve es va dur a terme l’any 1905, quan es van construir les actuals plataformes que voregen l’església, després que el campanar es comencés a d’esfondrar.

Deixa un comentari