La Fira de Sant Nicolau celebra una nova edició i reuneix centenars de persones a la Vall d’en Bas

La Fira de Sant Nicolau va celebrar aquest dijous una nova edició. Un dels esdeveniments per excel·lència de la Vall d’en Bas. Una cinquantena de firaires i una gran diversitat d’activitats van vestir d’ambient nadalenc la vila del Mallol.

El puig del Mallol es va transformar durant un dia per transportar els visitants al passat remença del municipi. El dia sis de desembre de l’any 1993, festivitat de Sant Nicolau, després de 86 anys sense celebrar-se, es va tornar a recuperar la Fira de Sant Nicolau, a la vila del Mallol. Una fira que es celebra gràcies a un privilegi atorgat pel rei Pere III.

El pregó va tenir lloc a les 12 del migdia i va anar a càrrec de Gaspar Hernández davant l’església dedicada a Sant Bartomeu. L’escriptor i periodista català compta amb una llarga trajectòria professional i, actualment, presenta i dirigeix ‘L’ofici de viure’ a TV3 i Catalunya Ràdio.

Gaspar Hernández, pregoner: “Per mi és un honor, perquè la Vall d’en Bas és el meu poble i el meu municipi. He volgut compartir algunes de les eines que he après aquests anys a ‘L’ofici de Viure’ per treballar cadascun de nosaltres el nostre estat d’ànim. Normalment ens han dit que la nostra pau, el nostre benestar depenia de l’exterior, però la meva invitació és a trobar les eines per estar bé en cadascun de nosaltres”.

Una gran varietat d’activitats van convertir la jornada en un màgic dia. Els firaires van centrar part de l’activitat als carrers de la vila. Un total de 45 firaires van ser escollits per ubicar-se al nucli antic del Mallol. A més, les activitats culturals i educatives, com ‘Un dia a pagès’, van aplegar públic de totes les edats. La mostra d’oficis i bestiar, amb artesans i productors del territori, també va ser destacable.

Maria Aulines, tècnica de promoció econòmica: “Sempre que hi ha bon temps, tenim molta afluència. Està anant tot molt bé, tot és molt fluït. A més, aquest any no fa fred, i, per tant, encara tenim més visitants”.

La Fira de Sant Nicolau, un esdeveniment que cada any reuneix més visitants.