Gairebé una tercera part dels argelaguencs voten els representants per formar un consell de poble

Argelaguer ha votat aquest cap de setmana els representants a formar el consell de poble, un nou organisme del municipi que ha de servir per establir relacions més directes entre ajuntament i el poble Gairebé una tercera part dels argeleguencs que podien, han votat en una jornada molt especial emmarcada al programa de festa major.


Cap de setmana intens Argelaguer, en motiu de les votacions per constituir un consell de poble, un nou sistema organitzatiu del municipi que ha de servir per establir relacions més directes entre el consistori i la gent del poble. El dissabte es van dur a terme les votacions en les que hi van participar un total de 87 persones, el que suposa gairebé una tercera part de tots el argeleguencs que ho podien fer.

Durant tot el dissabte el casal bar del poble va ser les seu de les votacions. Per fer-ho s’havia d’escriure en una butlleta els sis vilatans a proposar pel consell. Havent acabat es va fer el recompte de les deu persones amb més vots.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer:”Les votacins han anat molt bé, estem molt contents, va votar força gent, dins el que ens esperàvem, i n’han sortit deu persones escollides, els més votats, i ara aquestes persones els hi preguntarem si estan d¡’acord en formar part del consell de poble, i si diuen que sí el muntarem, i en cas que no, s’escollirà el següent de la llista més votat.”

Durant aquesta setmana s’oficialitzaran els nomenaments i si aquests accepten formar part del consell de poble, l’ens tirarà endavant, amb l’objectiu de traslladar les opinions del poble a l’ajuntament.

Erika Zarate, Resilience Earth, promotora del procés de creació del consell de poble d’Argelaguer:”Jo crec que és una eina o un organisme molt important per donar més veu al poble.”

Marta Dorca, argelaguenca:”A veure, és una experiència nova però crec que pot anar bé, ja ho veurem.”

Isaac Badosa, argelaguenc:”Ho trobo molt bé perquè és una manera molt democràtica de que la gent pugui expressar quines persones seran responsables del poble.”

Consell de poble a part, durant tot el pont aquest municipi garrotxí ha celebrat la seva festa major, Sant Damas, amb una quinzena d’activitats que conclòs aquest diumenge amb el ball dels gegants i sardanes a la plaça del poble amb la cobla Vila de la Jonquera.

x