Santa Pau enceta el calendari de pessebres vivents de Catalunya amb tres mil visitants en dos dies

Més de 3.000 persones han passat entre divendres i dissabte pel Pessebre Vivent de Santa Pau, que ha viscut la seva trentena edició amb nous elements. Aprofitant la bellesa del nucli històric del municipi s’han recreat una trentena d’escenes estàtiques, algunes de bíbliques i d’altres ambientades al 1900.


Santa Pau ha obert aquest pont de desembre el calendari de pessebres vivents. Aquesta ha estat la trentena edició d’un esdeveniment que va començar com una iniciativa de l’escola i que actualment és una de les activitats nadalenques amb més tradició de la Garrotxa.

Enguany els Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau han ideat un  recorregut amb inici al Portal de Sant Antoni que ha permès als visitants gaudir d’una altra manera del conjunt medieval del municipi. S’hi han pogut veure una trentena d’escenes conformades per uns 150 figurants i diverses novetats com ara una sínia construïda per a l’ocasió.

Visenç López, Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau: “Es poden apreciar una trentena d’escenes i hem de destacar que són escenes estàtiques, bíbliques i d’època o d’oficis antics. Aquest any com a novetat hem incorporat estampes de casa nostra de l’època del 1900”

 

El pessebre santapauenc és dels únics que es celebra pel pont de desembre, després que en els últims anys s’apostés per un canvi de data que el converteix en un dels més matiners del país.

“El que pretenem és ser el portal de Nadal, ja que són els primers dies que la gent comença a respirar aquest tema”

Amb més de 3.000 entrades venudes en els dos dies de representació, els Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau poden celebrar un nou èxit de l’esdeveniment, que vol seguir creixent en els propers anys.