Centenars de persones han fet una marxa silenciosa pels carrers d’Olot per reclamar justícia arran de les vagues de fam

Unes 200 persones convocades per més d’una desena d’entitats van protagonitzar ahir una marxa silenciosa pels carrers d’Olot, reclamant justícia pels líders independentistes empresonats. L’acte va ser l’avantsala d’una sèrie de concentracions diàries que es convoquen a partir d’avui a les escales de Sant Esteve mentre durin les respectives vagues de fam.


Tenim fam de justícia. Aquest era el lema de la pancarta que encapçalava la marxa silenciosa que ahir va recórrer els carrers d’Olot, portada per l’alcalde de la ciutat i representants d’una desena d’entitats socials, cíviques i polítiques de la comarca. La marxa va partir a 3/4 de 8 del vespre de la concentració davant l’Ajuntament que cada dilluns exigeix l’alliberament dels líders independentistes empresonats. A les escales de Sant Esteve va fer parada per llegir un manifest i, poc més tard, va tornar al consistori. L’acte simbòlic vol servir d’altaveu a la vaga de fam portada a terme per Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn i a les seves reclamacions, la resolució dels recursos d’empara que els presos volen fer arribar a Europa. La marxa silenciosa ha estat la primera acció decidida per entitats, associacions i sindicats garrotxins des d’ahir dilluns i fins que durin les vagues de fam.

Josep Catà, membre del Patronat d’Estudis Hitòrics d’Olot i Comarca: “Encara que siguem una entitat cultural, la cultura s’insereix en la seva societat i, evidentment, nosaltres sempre hem tingut des del Patronat una visió de la història molt en la línia del mestre Fontana, en el sentit d’interpretar el passat per entendre el present i projectar-nos millor cap al futur. Aquesta és una acció que em sembla que ens ha d’ajudar com a societat catalana, olotina i garrotxina, a projectar-nos cap a un futur millor per a tothom”.

Les escales de Sant Esteve seran novament l’escenari de concentracions a partir de 2/4 de 8 del vespre convocades des d’avui i cada dia, excepte els dilluns, quan té lloc la concentració davant l’Ajuntament, per reclamar els moviments de la justícia que els líders empresonats demanen, fins que es resolguin o acabin les vagues de fam.

Les concentracions es fonamentaran en breus actes on es llegirà un poema davant una pancarta-comptador que indicarà els dies que els líders independentistes porten fent vaga de fam.

x