L’I-punt es desplaça quinzenalment als instituts garrotxins per atendre i informar als joves

Cada quinze dies el Servei  de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa es desplaça als centres d’educació secundària de la Garrotxa amb l’Ipunt. Aquest és un punt d’informació mòbil que permet als joves plantejar els dubtes i preguntes que tenen així com participar en les dinàmiques que proposa la dinamitzadora.


Els joves de la Garrotxa tenen a la seva disposició un punt d’informació mòbil, l’Ipunt que es desplaça pels diversos centres d’educació secundària de la Garrotxa, a més de tenir el seu espai fix a l’Espai Jove l’Ideal d’Olot. Els joves poden plantejar els seus dubtes, preguntes, suggeriments i tot allò que considerin interessant a la dinamitzadora juvenil, que a més de respondre les seves consultes els ajuda a trobar tots aquells recursos que siguin interessants per ells, per créixer i per començar a pensar en el seu futur.

INSERT Karen Torres, dinamitzadora juvenil responsable de l’I-punt: L’I-punt és un projecte d’informació juvenil dinàmic i mòbil perquè es desplaça als diversos instituts de la comarca per atendre els interessos i necessitats dels joves. Les consultes que atenem estan molt relacionades a l’àmbit acadèmic, la salut, qüestions laborals, valors, moralitat i qüestions socials.

A banda d’atendre consultes, l’I-punt tracta, cada mes, un temàtica diferent a través d’una petita dinàmica que permet crear reflexió i curiositat als joves. Aquestes temàtiques s’escullen d’acord amb les activitats que es duen a terme durant el curs.

INSERT Karen Torres, dinamitzadora juvenil responsable de l’I-punt: Moltes de les dinàmiques estan relacionades amb el desenvolupament psicològic i social dels joves, com per exemple es treballa l’autoestima, les relacions sanes o la violència, altres activitats estan relacionades amb la participació, l’oci, el lleure o perspectives de futur.

Que els joves de la comarca estiguin ben informats i trobin fàcilment respostes a les seves preguntes és un dels objectius d’aquest projecte que dirigeix el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i que satisfà als responsables municipals.

INSERT Mònica Serra, regidora de Joventut Aj. de Besalú: Cada quinze dies els joves saben que a l’Institut tenen una persona a la que es poden dirigir per diferents qüestions que els amoïnin”

L’I-punt, en la seva versió mòbil, consta d’un taulell, un ordinador amb connexió a Internet i diferent material útil d’informació juvenil que la mateixa informadora juvenil col·loca en un espai visible per poder atendre les consultes durant l’hora de pati. A més de la versió mòbil, els joves també es poden dirigir a l’Espai Jove Ideal, a la Plaça Clarà d’Olot.

 

INSERT Mar Roca, Consellera Joventut Consell Comarcal Garrotxa: “És un projecte que pretén acostar-nos als joves i no que ells hagin de venir sempre. És una manera de captar les demandes, inquietuds i curiositats dels joves”

L’I-punt es desplaça als 9 centres de secundària de la Garrotxa dos cops al mes durant l’hora del pati.

x