L’Institut Bosc de la Coma i empresaris es troben per valorar la formació dual que duen a terme conjuntament

Aquest dilluns el Bosc de la Coma i empresaris van reunir-se amb l’objectiu de compartir coneixements i inquietuds a l’entorn de la formació dual que fan conjuntament. En total una trentena d’alumnes fan pràctiques remunerades en 18 empreses, majoritàriament de la Garrotxa, i comarques gironines.


Beneficiar als alumnes i beneficiar a les empreses. Aquest era el principal objectiu de la trobada entre empresaris i el centre educatiu de secundària, Institut Bosc de la Coma d’Olot, en la reunió que van tenir aquest dilluns.

Ja fa dos anys que aquest institut de la Garrotxa duu a terme la formació dual, que consisteix en què l’alumne, mentre completa la seva etapa formativa, la complementi amb una etapa laboral, en forma de pràctiques remunerades a una empresa del sector, en aquest cas de la informàtica, acord amb els dos cicles formatius que ofereix el Bosc de la Coma.

Ivan Ricard, coordinador escola i empresa i dual INS Bosc de la Coma: 2Les empreses, entre altres coses, venen a veure com està funcionant la formació dual, ens transmeten les experiències que estan tenint amb els estudiants, i per contra, nosaltres també els podem transmetre les necessitats dels alumnes.

Com a aspectes concrets, els empresaris van demanar a l’institut quins programes concrets han de saber fer anar els estudiants; d’altra banda el centre educatiu va traslladar al empresaris la necessitat de fer més atractives les seves empreses, per tal que els estudiants no se’n vagin a Barcelona, per exemple.

Marc Nicolau, director INS Bosc de la Coma:”Els alumnes hi surten guanyant que a part de l’aprenentatge, poden treballar en un entorn real de treball, i tenen un coneixement més directe amb el que els hi tocarà fer en un futur, a part que és una feina remunerada per ells. I per contra l’empresa també se’n beneficia perquè es poden quedar el practicant durant més temps, fins a un any sencer, pràcticament.”

En total 30 alumnes estan en formació dual en aquests moments, i 18 són les empreses que hi participen. De cara a l’any vinent l’institut té previst incloure en formació dual els alumnes del cicle de logística de comerç i màrqueting.

x