El projecte fotogràfic ‘La frontera Sud, a l’ombra del Nord’ de l’olotí Martí Albesa rep el premi Joves Fotògraf(e)s de la Diputació de Girona

El fotògraf olotí Martí Albesa ha guanyat la dissetena convocatòria Joves Fotògrafs de la Diputació de Girona. El projecte escollit és està dedicat al fenomen migratori i es podrà veure per primera vegada en una exposició a la Casa de Cultura de Girona. Posteriorment passarà a formar part de les exposicions itinerants de la Diputació i estarà present en diverses mostres fotogràfiques.


Aquestes són algunes de les imatges del projecte “La frontera Sud, a l’ombra del Nord” del fotògraf olotí Martí Albesa, una sèrie de 35 fotografies en color que retraten la realitat de les persones que creuen l’estret de Gibraltar i serveixen també per denunciar la inacció de les institucions cap a aquests migrants.

El treball ha estat seleccionat com a guanyador de dissetena convocatòria del Joves Fotògraf(e)s, una iniciativa de la Diputació de Girona per impulsar la fotografia artística i documental.

Les instantànies van ser preses aquest estiu, en un recorregut per diferents punts, com els ports de Tarifa, Algeciras i Barbate i els centres d’acollida de Los Barrios i San Roque i a través d’aquest reconeixement es podran veure arreu de Catalunya.

La primera presentació pública es farà a la Casa de Cultura de Girona i després el projecte expositiu passarà a formar part del programa d’Exposicions de la Diputació. La frontera Sud, a l’ombra del Nord” també estarà present a diverses mostres fotogràfiques de referència com el Festival Off de Perpinyà. La convocatòria de Joves Fotògraf(e)s està dotada amb un premi de 1.000 € per al projecte seleccionat.

x