El Pessebre Vivent de Sant Roc d’Olot comptarà amb la participació de 150 voluntaris

Després del de Santa Pau, aquest cap de setmana arriba el segon dels Pessebres Vivents de la Garrotxa, el del barri olotí de Sant Roc. Les fonts de Sant Roc es vestiran per a l’ocasió la tarda de diumenge, amb una trentena d’escenes elaborades per 150 voluntaris.


Les imatges bíbliques i costumistes del pessebre vivent tornen aquest diumenge a les Fonts de Sant Roc. Un entorn idílic en plena natura enmig de la ciutat que acull des de fa catorze anys l’únic pessebre vivent de la capital garrotxina. Una activitat nadalenca que dura ben poques hores però que es manté ben viva gràcies a la il·lusió dels Amics del Pessebre Vivent de Sant Roc.

Consol Sala, Associació Amics del Pessebre Vivent de Sant Roc: “Hi trobarem unes trenta escenes començant per l’àngel que tenim a la font i després tot el passeig fins a dalt a la posada on tenim una coral. Després baixant pel caminet del bicicarril s’acaba amb la cova del naixement. Trobarem els llenyataires, el corral amb les gallines, l’hort, el mercat, la parada de ceràmica, la fleca, els pescadors…”

Unes 150 persones, entre figurants i col·laboradors i diversos comerços de la zona participen en les diferents tasques que fan possible la representació, des de la instal·lació elèctrica, el vestuari, la perruqueria o la verdura i els animals que s’utilitzen aquell dia.

El pessebre de Sant Roc també compta amb música en directe i cada any es demana a una família que interpreti l’escena que no pot faltar: el naixement. Aquesta edició, amb una curiositat: el nen Jesús serà una nena de quatre mesos.

Consol Sala, Associació Amics del Pessebre Vivent de Sant Roc: “Sempre intentem si podem trobar una família i aquest any tenim la sort que són quatre, amb pastoreta inclosa. Després ens en anem a edats de fins a vuitanta anys, és lo maco, que hi hagi de tot.”

La representació es podrà visitar aquest diumenge a partir de les sis de la tarda. L’entrada és gratuïta però es convida als qui en gaudeixin a fer una petita aportació a la sortida. En acabat, tots els col·laboradors es reuneixen en un sopar de cloenda.

x