Les obres de millora de la carretera de Palera acabaran la setmana vinent

A la carretera que porta a Palera, al municipi de Beuda, s’hi està duent a terme unes actuacions de millora. Concretament al punt del trencant i han de servir per millorar la visibilitat dels cotxes que entre i surten. L’obra està dotada en 48.000 euros i està previst que la setmana vinent ja estiguin acabada.


Ja fa una setmana que s’han iniciat les obres al trencant d’accés a Palera, al municipi de Beuda, en una acció que s’emmarca a una subvenció de les Generalitat dotada en 50.000 euros i finalment adjudicada en 48.000.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda:”L’actuació consisteix en la modificació de l’accés, perquè el punt des d’on sortia la carretera hi havia molt mala visibilitat. Hi havia un canvi de resant que donava molts problemes de visibilitat, sobretot des de Beuda, no es veia gaire els que venien des de Besalú. Llavors s’ha retallat una mica la muntanya, per poder canviar una mica la sortida, desplaçar-la un pèl, amb l’objectiu d’això, de guanyar visibilitat a la curva.”

Les obres, que estan previstes que acabin la setmana que ve, ara mateix estan en la fase d’extracció de pedra i terra, una tasca llarga i feixuga pel fet que aquest municipi garrotxí es trobi en un entorn tan pedregós. Tot i així, es té previst que aquest cap de setmana els vehicles ja puguin passar per aquesta carretera, i si el temps ho permet, la setmana vinent es duria a terme l’asfaltatge.

El sant Sepulcre de Palera és una de les zones més transitades de Beuda, ja sigui per gent del poble i sobretot, per turistes, i l’estat de la carretera dificultava l’accés de busos i el mateix tren de Besalú, per la qual cosa era important garantir la seguretat.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda.”El fet que hi hagi el Sant Sepulcre, que és un punt d’atracció pel municipi, de gent que acaba coneixent Beuda a partir del Sant Sepulcre.”

Des de l’ajuntament s’ha volgut deixar clar que aquesta partida només es podia invertir en accions com aquesta, i que les tasques de manteniment de camins del municipi, arran de les fortes pluges d’aquesta tardor, es duran a terme, degudament, entre finals d’aquest any i principis del que ve.

x