Llegeixen el poema ‘No passareu’ d’Apel·les Mestres a la primera de les concentracions per la vaga de fam dels líders independentistes

Ahir a Olot va tenir lloc la primera de les concentracions que diverses entitats han convocat diàriament a les escales de Sant Esteve fins que finalitzin les vagues de fam iniciades per quatre dels líders independentistes en presó preventiva. L’acció va començar ahir amb un poema d’Apel·les Mestres amb ressonàncies del concepte d’invasió.

Sota la pancarta que recordarà diàriament quantes jornades porten els polítics presos fent vaga de fam, i davant del cordó que protegia les escales de Sant Esteve amb motiu dels futurs treballs de consolidació de la façana de l’església, desenes de persones van concentrar-se per primera vegada per demanar que el Tribunal Constitucional resolgui els recursos d’empara que els presos han enviat per ser estudiats a instàncies europees. Cada dia lleguiran un poema. El d’ahir va ser la Cançó dels invadits, que Apel·les Mestres va escriure contra la invasió de Bèlgica durant la primera guerra mundial i que en pocs mesos va convertir-se en l’himne dels voluntaris catalans aliats i de la resistència francesa. El poema és també anomenat ‘No passareu’.

Entre els concentrats ahir, s’hi trobaven persones disposades a anar a les escales de Sant Esteve cada dia. Avui i demà s’hi podrà escoltar un altre poema, i demà passat, i cada dia, excepte els dilluns, quan es porta a terme la concentració per l’alliberament dels presos davant l’Ajuntament.