Els artistes de l’art urbà de Sant Miquel comencen a pintar els seus murals en diferents façanes

Quatre artistes ja estan dibuixant, o ho començaran a fer en els pròxims dies, els diversos murals del projecte art urbà al barri de Sant Miquel d’Olot, una de les propostes guanyadores del Pla Integral d’Accions de Millora del 2018, de les votacions del consell de barri. Els murals es pinten en parets de propietaris privats que han cedit les seves façanes.


L’art urbà al barri de Sant Miquel d’Olot comença a ser una realitat. Des de fa uns dies un dels artistes encarregats d’executar una de les propostes guanyadores del PIAM, està començant a pintar una de les façanes escollides, majoritàriament de propietaris privats que han accedit oberta i amablement  a cedir les seves parets.

Jordi López, tècnic del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa:”Els veïns van apostar per aquesta opció, per aquesta millora de barri, i de ciutat, perquè jo sempre penso que el consell de barri de Sant Miquel, també millora les condicions del global de la ciutat.”

Després de les votacions dutes a terme al consell de barri de l’any passat, es va decidir tirar endavant aquesta proposta, a la qual s’hi han destinat 15.000 euros i té com a objectiu reforçar la identitat del barri i obrir-se a la gent que pugui visitar aquests murals.

 Pep Berga, regidor de cultura:”Són artistes reconeguts i això cal posar-ho en valor, perquè això s’ha d’acabar convertint en un itinerari artístic, que persones que vinguin de fora vinguin fins aquí expressament a conèixer aquests murals.”

Roc BlackBlock ja està treballant a l’entrada de l’avinguda Jaume II. Rice Barcelona ho farà a l’aparcament de l’empresa Bassols; Jofre Oliveras a la paret del Consorci d’Acció social i Eli Capdevila, també a l’avinguda Jaume II. En alguns dels s’hi podran veure elements tant representatius del barri com el Ball Pla i les filadores.

Xevi Roura, tècnic del Consorci Acció Social Garrotxa:”Hem buscat uns aristes professionals. Els artistes han pogut venir al barri, a veure’l, a paralr amb la gent, i  partir d’aquí elaboraran els seus murals.”

Eli Capdevila, artista ‘Art urbà Sant Miquel’:”M’agrada molt participar en projectes que tenen una raó social.”

Els materials que s’utilitzaran seran de qualitat de manera que durin, almenys, entre cinc i deu anys. Es té previst que els murals estiguin enllestits a finals d’aquest any, principis del vinent.