Joaquim Bosch, el jugador de més edat del Club Escacs Olot, ha estat reconegut per la Federació Catalana

Joaquim Bosch, nascut el 1924, és actualment el jugador de més edat del Club Escacs Olot, i un dels seus socis fundadors. Una trajectòria única que la Federació Catalana d’Escacs ha volgut reconèixer amb la insígnia de plata. Olot Televisió s’ha trobat amb ell a la seu de l’entitat.


Als seus 94 anys, Joaquim Bosch encara practica cada setmana la seva gran afició: els escacs. Fa més de quatre dècades que està vinculat a aquest esport d’estratègia, des que en va aprendre quan tenia deu anys.

Joaquim Bosch, Soci Fundador Club Escacs Olot: “Me’n va ensenyar el meu tiu, es deia Joan Bosch. Diu, farem una partida… i al cap de poc ja no podia jugar amb ell perquè el guanyava sempre”

El 1947 va guanyar el seu primer campionat internacional a Melilla, davant d’Arturo Pomar, un dels grans impulsors d’aquest esport a nivell estatal. Just un any després, el 1948, fundaria el  Club Escacs Olot. El que va començar com un grup de encara no deu persones, va acabar esdevenint un club amb 300 socis. Des de l’entitat es van crear diversos tornejos i es van promoure les classes d’escacs per a joves a l’escola, una de les coses de què en Joaquim se sent més orgullós.

“El club ha estat un dels més reconeguts no de Catalunya, de tot Espanya. I aquí va ser molt conegut pels tornejos internacionals que es van fer. Llavors només se’n feien tres, entre ells el d’Olot”

Enguany la Federació Catalana d’Escacs va voler reconèixer tota la tasca feta atorgant-li la insígnia de plata.

 “Em sembla que sóc el primer de Catalunya que amb 94 anys encara juga, encara és actiu”

I és que, per a en Joaquim, en els escacs i en la vida preval un lema que l’ha acompanyat tota la vida, i que figura en el primer escut del Club Escacs Olot: “In bello e in pace, perscpicie “.