L’Ajuntament d’Olot parlarà amb els veïns abans de decidir quin serà l’indret que acollirà la prova pilot de reciclatge a la ciutat

L’Ajuntament d’Olot decidirà amb els veïns l’indret de la prova pilot de reciclatge amb contenidors tancats. L’equip de govern assegura que hi ha tres possibles llocs per a fer les proves, entre ells el carrer Madrid del Barri de Pequín, però abans d’escollir la zona vol donar tota la informació i escoltar les preocupacions de la comunitat veïnal sobre aquest sistema de reciclatge.

&n

El carrer Madrid del barri de Pequín es perfila com un dels indrets d’Olot on es farà la prova pilot de reciclatge amb contenidors tancats, però l’Ajuntament d’Olot assegura que encara ha de prendre la decisió, entre els tres indrets que ha identificat com a possibles punts on aplicar el sistema.

Jordi Alcalde, regidor responsable de residus Ajuntament d’Olot: “És una de les possibilitats, però no està confirmat al 100%. Hem de comentar les altres dues opcions i parlar també amb les associacions de veïns”.

Les tres zones escollides tenen una tipologia concreta, amb la intenció d’aconseguir que els resultats de la prova pilot reflecteixin el millor possible l’escenari que viurà la ciutat un cop s’hagi d’aplicar el sistema l’any 2020.

Jordi Alcalde, regidor responsable de residus Ajuntament d’Olot: “S’han buscat tres punts diferents d’Olot que tinguin una tipologia que puguin estressar el servei. Que hi puguin haver pisos i cases, diferents tipus d’habitatge que permeti recollir una mostra acurada del què passa amb el nou sistema”.

Segons el consistori, un cop identificat l’indret idoni es vol parlar amb les associacions de veïns abans de confirmar l’entrada en funcionament de la prova pilot. En aquestes trobades, s’informaria sobre el sistema i s’escoltarien les preocupacions de la comunitat per prendre una decisió definitiva abans d’iniciar el test. L’Ajuntament recalca la necessitat de dur a terme una prova abans d’extendre el model de contenidors tancats a tota la ciutat.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Necessitem canviar el sistema de recollida de residus, i del resultat del test decidirem el model que hem de fer servir. Si mirem el que ha passat a la comarca, veiem que el sistema de contenidors tancats és el millor perquè dóna més llibertat al ciutadà a l’hora de llençar els residus”.

La prova pilot s’iniciaria a finals de febrer, malgrat que la data d’arrencada tampoc està confirmada, i tindria una durada de mig any.

 

 

 

x