L’Escola Sant Cristòfol de Les Planes celebrarà aquest dissabte el seu centenari amb diverses activitats

En motiu de la celebració del centenari de l’Escola Sant Cristòfol de Les Planes, pel proper dissabte dia 15 de desembre s’han organitzat diverses activitats.

Miquel Boix, Coordinador del Centenari: “Activitats que seran molt participatives, la gent de Les Planes s’ho espera amb molta il·lusió i també els ex alumnes que ens han comunicat a l’Ajuntament que volen venir perquè no es volen perdre cap detall”

Aquest dia l’escola romandrà oberta per tots aquells que s’hi vulguin acostar i formar part de la celebració del Centenari.

Miquel Boix: “Comencem amb un repic perquè així és com es va inaugurar fa 100 anys l’escola. Seguim després del repicament amb una concentració de tots els veïns i gent que ens vulgui acompanyar aquell dia al pati de l’escola i seguidament hi haurà uns breus parlaments de benvinguda de les autoritats i després passarem a la inauguració d’un monòlit”


A banda del monòlit, també s’inaugurarà una maqueta de l’escola que el pessebrista de Les Planes Albert Marès ha estat construint durant més d’un any i els nens també formaran un paper important durant la jornada, on cantaran la cançó del Centenari amb la col·laboració de la Coral del Retorn Planenc del poble. Seguidament, es presentarà el llibre que recull la memòria històrica de l’escola amb fotografies i vivències.

L’Alcalde i el Conseller d’Ensenyament també tenen prevista una reunió on aquest primer li transmetrà al conseller la demanda d’inversió per seguir amb el manteniment de l’escola.

Marc Puig, Regidor de l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles: “I aquí el Departament d’Ensenyament, com hem anat explicant, si no inverteix i no ajuda l’Ajuntament no hi podrà fer front”

A partir de les sis de la tarda tindrà lloc el festival de Nadal al Pavelló Polivalent, on s’hi llegirà un conte de Nadal i es presentaran els pastorets del Centenari.

L’any vinent es farà coincidir el final de curs amb el final del centenari amb una festa oberta que oferirà un espectacle musical i un àpat per tothom.