El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de més de 28 milions d’euros per al 2019

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat el pressupost per al 2019. Supera els 28 milions d’euros, el que representa un augment de 7 milions respecte l’exercici anterior. Els comptes inclouen una partida de més de quatre milions provinent de la Generalitat per a la planta de triatge comarcal de Sant Jaume, a l’espera que es confirmi el seu emplaçament definitiu.


28 milions 182 890 euros. Aquest és el pressupost del Consell Comarcal de la Garrotxa per al 2019, que va aprovar-se aquest dijous al vespre. Un pressupost consolidat que supera els 38 milions 500 mil euros sumant-hi els recursos del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

Els comptes el Consell creixen en set milions d’euros respecte el 2018, incloent la inversió de Generalitat en la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca: Més de quatre milions que s’afegeixen als cinc milions 350 mil euros de l’any passat, tal com marca el conveni amb el govern català. La inversió total prevista per a l’equipament, que es manté encallat, és de 14 milions d’euros fins al 2020.

Una bona part de l’increment pressupostari es concentra a l’àrea de medi ambient, que contempla les proves pilot de gestió de residus, maquinària per a la planta de compostatge o un sistema de bombament de l’aigua per a Castellfollit de la Roca. També es té en compte la puja de salaris del personal i l’augment de la partida en beques de menjador i transport escolar. D’altra banda, s’espera una major recaptació a través de la taxa turística.

Fina Surina, Consellera Economia Consell Comarcal Garrotxa: “Des de l’equip de govern presentem un pressupost realista i ajustat a les necessitats i la capacitat real d’aquest consell amb l’objectiu de donar serveis bàsics als municipis i a la seva gent, uns serveis que es presten amb un compromís de qualitat, eficiència i eficàcia”

El pressupost per a l’any vinent va quedar aprovat amb els 14 vots de l’equip de govern del PDeCat i l’abstenció d’Esquerra.

Narcís Feixas, Portaveu ERC Consell Comarcal Garrotxa: “És un pressupost que al no treballar-lo no podem votar a favor, per tant ens abstindrem”

El PSC va votar-hi en contra principalment pel seu desacord amb el capítol de subvencions a entitats.

Josep Guix, Portaveu PSC Consell Comarcal Garrotxa: “Entenem que el Consell el que ha de fer és donar serveis i no tant subvencions a entitats”

Vot contrari també dels consellers de la CUP, que un cop més van mostrar les seves discrepàncies amb la planta de triatge comarcal.

Raül Massanella, Portaveu CUP Consell Comarcal Garrotxa: “Fa la sensació que primer vam decidir la infraestructura i després vam mirar com reduir la quantitat d’escombraries a recollir, és a dir, vam començar la casa pel teulat”

Un cop validats els comptes, l’últim plenari de l’any va finalitzar amb l’aprovació d’una moció de suport als polítics empresonats en vaga de fam, que va rebre els vots de tots els grups tret del PSC que es va abstenir.