El conseller d’Educació admet el tret diferencial de l’escola de les Planes i anuncia línies d’ajut per a centres antics

El conseller d’Educació va marxar dissabte de l’acte del centenari de l’escola de les Planes d’Hostoles admetent que la reforma de l’edifici modernista no és comparable als manteniments habituals i anuncia una línia d’ajuts per a centres catalogats o antics en els propers anys i subjecta a pressupost. L’Ajuntament n’esperarà l’aprovació per presentar una proposta.


Emotiu i complet va ser l’acte central del centenari de l’Escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles, on s’hi van presentar diversos elements que recordaran l’efemèride els anys que han de venir, com el monòlit en homenatge als 100 anys de l’equipament, el llibre de la història del centre, així com el seu nou himne.

El municipi va convidar el conseller d’Educació, Josep Bargalló, per tal que prengués consciència de la història i antiguitat de l’equipament.

Després de l’acte, el conseller i l’alcalde van mantenir una reunió en què el responsable d’Educació va admetre la diferenciació reclamada per l’equip de govern municipal: que la inversió per a la reforma de l’edifici centenari no és comparable als manteniments habituals d’escoles més modernes. També va anunciar-li una línia d’ajuts per a centres catalogats o antics en els propers 7 anys a incloure en els propers pressupostos. L’Ajuntament n’esperarà l’aprovació per presentar una proposta.

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ja ha invertit uns 350.000 euros en la reforma de l’escola en els darrers anys, i encara queda una inversió important a cobrir, que el consistori planenc estima que va entre els 150.000 i els 200.000 euros.