El Taller dels Sastres es presenta en societat amb una jornada d’activitats i portes obertes als tres primers negocis

Aquest dissabte es va presentar en societat el Taller dels Sastres, una de les primeres propostes que s’han impulsat en el marc del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic. A més de dinamitzar aquest sector de la ciutat, el projecte també dóna resposta a la demanda del col·lectiu d’artistes i artesans de La Iera, de disposar d’espais per desenvolupar la seva activitat.


El Nucli Antic d’Olot va omplir-se dissabte de parades, tallers, xerrades i activitats diverses per presentar públicament el projecte del Taller dels Sastres. Artistes i artesans del col·lectiu La Iera treballaran ben aviat des de diversos locals del carrer del Sastres i voltants. Encara estan en construcció, però els tres primers ja han obert aquest cap de setmana per mostrar als olotins un tastet del que serà aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic d’Olot, el PIAM. L’objectiu és doble: dinamitzar aquest sector del centre omplint locals buits i dotar d’espais aquests creadors de la comarca.

“Va sorgir la idea de recuperar locals del carrer dels Sastres que posem a disposició d’aquests artesans que hi fan la seva activitat i hi venen el seu producte. Avui l’estrenem amb tres locals i esperem que aviat n’hi hagi molts més per aquesta zona”

“Per aconseguir que el casc antic recobri una mica de vida i un dels projectes és obrir espais on es treballi i on es venguin els productes que els artesans fem”

“Donar veu a l’art i també dinamitzar el centre d’Olot, que estava una mica desangelat i necessitava una mica de moviment”

“El valor afegit de poder veure en directe com es creen els productes no té preu, creiem que això farà que vingui molta gent”

 El taller dels Sastres ha començat a caminar amb un taller de tapisseria i restauració de mobles, un d’estampació i disseny i un tercer de costura creativa, que obriran oficialment quan acabin les obres. L’Ajuntament d’Olot i Dinàmig esperen que aquesta prova plot es vagi ampliant amb altres projectes artesanals.

 

x