La casa-museu Can Trincheria d’Olot es queda petita per homenatjar l’exregidor i activista cultural Joaquim de Trincheria

Van vaticinar que el lloc quedaria petit i així va ser, però, com va dir el regidor de cultura, Pep Berga, l’homenatge a Joaquim de Trincheria no es podia fer enlloc més que a la casa-museu que duu l’històric cognom de la nissaga. Familiars, companys de la política, de les entitats i amics, molts amics, van acudir dissabte a l’últim adéu a l’exregidor.


Melodies interpretades per un contrabaix van marcar el ritme dissabte en l’homenatge a Joaquim de Trincheria, un acte senzill però emotiu en el qual van intervenir l’alcalde i el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olot, els amics Antoni Agustí i Carme Pigem i Xevier de Trincheria, germà de l’exregidor, qui, a més de recordar la figura del polític i activista cultural, va descobrir alguns passatges de la història de Can Trincheria, una casa senyorial massa freda per passar-hi la infantesa i encara més per continuar vivint-hi durant l’edat adulta.

El moment àlgid de l’homenatge va ser el descobriment del retrat d’un Joaquim de Trincheria jove que ja s’ha sumat als retrats de la família que decoren la casa-museu, obra de l’artista Narcís Coderch.

Durant l’acte també s’hi van exposar les medalles i la resta d’objectes que Joaquim de Trincheria havia rescatat de la casa senyorial abans que passés a ser patrimoni municipal per qüestions afectives i que ara tornen a la casa-museu, algunes d’elles per ser contemplades en properes visites.