Integra i els Amics de Sant Esteve presenten el pessebre de Sant Francesc

Aquest diumenge es va presentar al Volcà Montsacopa d’Olot el pessebre vivent, que cada any s’hi exposa. Enguany l’ha elaborat la gent d’Integra, en una col·laboració duta a terme amb l’Associació cultural amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura .


El Nadal a Olot no seria el mateix sense el pessebre del Volcà Sant Francesc, aquest any dut a terme per la gent d’Integra, en una col·laboració feta amb l’Associació cultural amics de Sant Esteve i Santuari del Tura, l’entitat organitzadora.

Nuri Fite, gerent d’Integra:”Mira, va ser amb una trobada a peu de carrer. Em vaig trobar amb en Manel Mas. I ell em va comentar que aquest any havien de muntar el pessebre d’aquí a sant Francesc però que no tenien massa clar què farien i com ho farien. I jo vaig veure de seguida que era una oportunitat i li vaig dir: “Manel: et sembla que el fem nosaltres?”. I

 

 Pere Domènech, mossèn i membre de l’Associació cultural amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura:”Ja era una tradició que es fes el pessebre de Sant Francesc, i aquest any amb motiu dels 50 anys d’Integra i com a cloenda de l’any, ens va semblar que era molt oportú que el pessebre el fessin ells. I ells de seguida van sumar i llavors ja ens vam posar a tirar-ho endavant.”

El naixement, els tres reis, l’àngel, les ovelles, i com no: el caganer, són els diferents personatges elaborats per 120 persones d’Integra, que es van dividir les tasques en diversos serveis, acord amb les seves possibilitats a l’hora d’elaborar-lo.

La capella del volcà Montsacopa es va quedar petita per la presentació, amb prop d’un centenar de persones presents a l’acte, que va comptar amb la presència del Cor Fructus Temporis i tot de nens i nenes, que van lluir l’acte amb una cantada de nadales i temes per la ocasió.

El pessebre es pot veure sempre que es vulgui a l’exterior de la capella de Sant Francesc.