Les Preses inicia les activitats de Nadal amb mostres de pessebres, maquetes i ceràmica

Les Preses va donar el punt de partida a les activitats nadalenques el passat cap de setmana, on l’artista Jordi Pagès va presentar la seva exposició de ceràmica i Narcís Bosch va mostrar la seva obra on ha creat diverses maquetes recreant algunes ermites de la Garrotxa i altres d’inspiració pessebrista.


Aquest cap de setmana es va iniciar el programa de Nadal de Les Preses amb una exposició de ceràmica i la inauguració d’una mostra de maquetes i pessebres a la Sala Polivalent i Arxiu Mossèn Joan Pagès. El primer dels actes va ser a càrrec de l’artista Jordi Pagès Traveria, que va presentar la seva obra al públic assistent i va mostrar el procés creatiu d’algunes de les peces.

Jordi Pagès, artista: “Ara fa uns 10 anys que tinc el meu propi taller i treballem amb l’Ariadna, la meva companya, i allà fem les creacions. Fem moltes coses diferents, des de peces decoratives a aplicacions per decoració, peces escultòriques i encàrrecs. No tenim un tipus de peça estandarditzada”

A continuació es va inaugurar la mostra de maquetes i pessebres a càrrec de Narcís Bosc, un jubilat que ha estat durant quatre cursos escolars creant aquesta obra a les classes de l’Escola de Plàstica del Centre Cultural del Municipi.

Entre totes les maquetes exposades s’hi poden trobar algunes d’ambientació pessebrista i d’altres que recreen les ermites de la Garrotxa.

Narcís Bosch, autor de les maquetes: “Vaig començar venint a pintar aquí a Les Preses i després de pintar vaig volar provar les maquetes, i així va ser com vaig començar”

Les dues exposicions romandran exhibides al centre fins passades  les festes de Nadal.