Més de 250 propostes culturals en la programació del primer semestre del 2019 a Olot

Aquest dilluns es va donar a conèixer la programació cultural a Olot pels propers mesos. Més de 250 activitats conformen la nova agenda d’Olot Cultura. Entre les propostes destaquen el centenari de l’arribada a Olot del quadre ‘La Càrrega’ de Ramon Casas, el concert de Germà Negre i dos grans festivals: el Mot i el Sismògraf.


Més de 250 propostes conformen la nova agenda cultural d’Olot, de gener al juny del 2019, que es va presentar aquest dilluns a Can Trincheria.

En teatre destaca la visita de Dagoll Dagom i ‘Maremar’ o ‘Raphaele’ per mostrar la realitat del col·lectiu trans. Pel que fa a l’activitat museística continuen els Frydays al Museu, però es posarà l’accent al centenari de la l’arribada del quadre de Ramon Casas, ‘La càrrega’, a la capital garrotxina, amb una exposició oberta des del 23 de març i fins el 18 d’agost, per reflexionar sobre la violència d’estat.

Montserrat Mallol, directora Museu Garrotxa:”Per celebrar-ho estem preparant una exposició a la sala oberta del Museu de la garrotxa fent referència a la temàtica del quadre i aprofitarem epr parlar de les càrregues policials.”

La música tindrà, també, bona part del protagonisme amb Marc Parrot, el Feminajazz o Clara Peya al disset de març, aquesta última per presentar ‘Estòmac’.

Jordi Serrat:”coordinador musical Institut cultura Olot:”Ella mateixa defineix com a desconstrucció de l’amor romàntic amb una posada en escena molt potent.”

Però, sens dubte, un dels grans moments serà el concert dels banyolins Germà Negre el quinze de juny.

Jordi Serrat:”coordinador musical Institut cultura Olot:”Ells ho fan a la seva manera. Les versionen, les doten d’un contingut social i n’acaben fent una gran festa.”

Com també ho seran dos dels grans festivals que arribaran a Olot aquesta primavera: en lletres el Mot, del 28 al 30 de març, i en dansa el Sismògraf, del 25 al 29 d’abril.

 Tena Busquets, directora Sismògraf:”Aquest any potser la novetat és que els tallers no només passen a Olot sinó que es traslladen a altres municipis de la Garrotxa, per tal d’eixamplar, una mica, les possibilitats de practicar la dansa.”

Una programació variada i per tots els gustos.

 Ricard Sargatal, director Institut Cultura d’Olot:”Per a tots els gustos, per a totes les sensibilitats, per tots els interessos, per a totes les edats… una mica cultura per a tothom que és el que venim buscant.”

Per aquest any s’han preparat diversos pacs d’espectacles a més de promocions per joves de menys de 25 anys. Les entrades ja estan a la venta a la taquilla del teatre, de Can Trincheria i a Olot Cultura.cat.

x