El pessebre de la farmàcia de les Preses s’acomiada després de 25 anys

Des d’aquest divendres ja es pot visitar un pessebre que és tota una institució a la comarca, que es troba en un espai ben singular. Es tracta del muntatge amb autòmats i efectes especials que Jordi Maronda elabora a la farmàcia de Les Preses. El pessebre s’acomiada enguany després d’un quart de segle, per això l’ajuntament del municipi ha volgut fer-li un reconeixement.


Figures en moviment, aigua corrent i fins i tot un volcà fumejant són alguns dels elements que incorpora un dels pessebres més emblemàtics de la Garrotxa, el de la farmàcia de les Preses. Al darrera d’aquesta excepcional creació hi ha Jordi Maronda, que hi treballa durant setmanes, un cop acaba la jornada.

Jordi Maronda, pessebrista : Em passo les nits senceres les tres últimes setmanes. Cada nit quan tanca la farmàcia vinc a les deu del vespre i hi estic fins les deu del matí.

Després de 25 anys muntant de forma ininterrompuda el pessebre, Jordi Maronda ha anunciat que aquest serà el seu últim any. Per reconèixer i agraïr l’esforç a l’autor, l’ajuntament del municipi li ha fet entrega d’una placa commemorativa.

Aquells que vulguin acomiadar-se d’aquest símbol de Les Preses i admirar-ne de prop els detalls poden fer-ho fins a principis de febrer.