La incorporació de Faber a l’Institut Ramon Llull li donarà una major projecció a llarg termini

La integració de la residència Faber a l’Institut Ramon Llull no comportarà canvis, a curt termini, en l’estructura ni el funcionament de la institució. Tampoc s’alterarà la residència d’Olot que es mantindrà sent el punt de partida per crear una xarxa arreu del país. El director de Faber i nou director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull, Francesc Serés, compaginarà les dues tasques de forma temporal fins que es produeixi un relleu en la direcció de la residència.


La incorporació de la residència Faber a l’Institut Ramon Llull no ha de comportar canvis en el funcionament i la tasca de la institució a la Garrotxa. La institució dependrà de l’Ajuntament d’Olot i de l’institut. Es mantindrà l’estructura, el paper que la residència juga amb les activitats obertes a la ciutadania i les estades ja planificades.

Francesc Serés, director Faber Olot ” La Residència Faber es queda a Olot i no només això, creixerà a Olot perquè esdevindrà un node que distribuirà altres residències arreu del territori, però això té uns terminis. Recordem que Faber ha costat gairebé tres anys crear-la aquesta xarxa també”

El que sí que comportarà l’entrada de Faber a l’Institut Ramon Llull és la creació d’una xarxa  de residències arreu del país, de la qual la seu olotina es serà el punt de partida.

Per al Ramon Llull la incorporació de Faber li suposa un impuls a la nova línia d’actuació que s’ha iniciat amb la creació de programes i activitats destinats a afavorir l’ intercanvi i la mobilitat de la creació literària i artística com de la projecció  de la llengua i la cultura catalanes.

El que sí que canviarà a Faber, a llarg termini, és la direcció de la residència. L’actual director Francesc Serés s’incorpora com a director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull i tot i que de moment compaginarà les dues tasques, caldrà fer un relleu en la direcció de Faber. Tot i així, Serés seguirà vetllant per la residència.

La residència Faber va néixer fa dos anys i mig impulsada per l’Ajuntament d’Olot i ara s’estendrà arreu del territori. Al llarg de l’any 2018 han passat per la residència un centenar de persones.

x